Norway - project articles

Strip to Identity

 

Tyskland, Irland, Belgia, Spania, Slovenia, Italia, Tyrkia og Norge, alle disse nasjonene var i forrige uke samlet i Leuven, Belgia.


«Strip to Identity» er et internasjonalt EU-prosjekt gjennom Erasmus + som Sandnessjøen videregående skole er med i. Prosjektet skal gå over tre år og til sammen er det ni europeiske land med, i tillegg Taiwan. Nederland er også blant de deltagende landene, men deltok ikke på prosjektmøtet.  


Prosjektet går ut på å bli mer kjent med hverandre og hverandres kultur. For å oppnå dette skal vi hvert land lage en tegneseriestripe om et kjent folkeeventyr eller en myte. Tegneseriestripene skal til slutt oversettes til engelsk og trykkes i en bok. Gjennom dette arbeidet og gjennom undersøkelser på ulike skolene skal vi se nærmere på hva som er hvert lands identitet og finne ut om det finnes en felles europeisk identitet, og derav navnet ”Strip to Identity”.  Vi bruker flere av Microsofts programmer i arbeidet med tegneseriene og til å kommunisere med de andre prosjektlandene. 


Hovedmålet for prosjektet er å forbedre leselyst og øke lese-og skriveferdigheter hos barn og unge. Det er vel så viktig å skape samarbeid på tvers av nasjonalitet og kultur. Tegneseriestripene gir bevissthet og læring om egen og andres lands kultur på en litt utradisjonell måte. Gjennom prosjektet ”Strip to Identity” er det også mulig for både lærere og elever å hospitere ved skolene i de andre prosjektlandene, alt fra noen uker til flere måneder. Nå har Sandnessjøen videregående eleven Bert Dierick fra Belgia på utveksling fra Miniemeninstituut i Leuven.  Han skal være elev ved Sandnessjøen videregående skole til ut februar.

 

Vi var to jenter på 16 og 17 år som sammen med tre lærere fikk reise til Belgia for å delta på oppstarten av prosjektet. Vi skulle være i Leuven i bare fem dager noe som gjorde læringskurven relativt bratt. Vi hadde mye på programmet og det var lange dager, men alt har vært verdt det.  Vi har opplevd mennesker, fått nye venner og opplevd nye steder. Opplevelser som vi helt klart ikke ville vært foruten. For eksempel var det viktig for prosjektet at vi tilreisende fikk oppleve Belgia og området rundt. De tok oss derfor med på sightseeing i byer som Maastrich i Nederland og Brussel i Belgia. I tillegg fikk vi være med på en guidet tur på det historiske slottet Alden Biesen. Vertsskolen Miniemeninstituut har gjort en svært god jobb både med å få oss til å føle oss velkomne, men også med organisering av prosjektet. Opplegget har vært svært bra, og vi gleder oss til å fortsette med samarbeidet.

 

Skrevet av Erika Logstein og Ida Lillebø Karlsen.


1 Applies to shipping within Belgium. Information about shipping policies for other countries can be found here: Payment and Delivery Information
About | Payment and Delivery Information | Privacy Policy | Sitemap
www.striptoidentity.eu is part of the KA2 Erasmus+ project application coordinated by Miniemeninstituut, Leuven (Belgium)